Автомобилите на шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества, вече ще могат

...
Автомобилите на шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества, вече ще могат
Коментари Харесай

Шегаджии с въпроси и предположения към новия закон, докато КАТ конфискува коли

Автомобилите на водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, вече ще могат да лишават в интерес на страната. Това към този момент е реалност с промените в Наказателния кодекс, оповестени в брой 67 на " Държавен вестник ". Налице към този момент са и първите случаи, при които има конфискации от извършители.
Прочетете още
На фона на рецензиите на специалисти към новото наказване, полярните отзиви на водачите, не закъсняха и шегите за обстановката. " Народното творчество " основава колажи с шеговити въпроси на гърба на пострадалите, замесвайки и КАТ. Това се вижда от изявления, публикувани във Фейсбук и събрани от. 

Предприемчиви жители се интересуват за цените на иззетите возила, а други виждат и непредвидени изгоди. След вълната от пияни и дрогирани зад кормилото, които бяха залавяни по пътищата в последните месеци, водачи считат, че с новата акция трафикът доста ще се облекчи.

Не липсват и отзиви, че с иззетите возила може да се запълни цяла нова автокъща.

Вижте някои от ироничните изявления, които предизвика новата глоба против водачите:









Припомняме, че още през вчерашния ден бяха иззети първите транспортни средства. При инспекциите бяха конфискувани два ТИР-а, чийто водач е карал с 3 промила алкохол в кръвта, и лек автомобил, зад кормилото на който и бил лидер използвал опиати.

Четири автомобила бяха иззети и в Кюстендилска област. И четирите случая са предадени на прокуратурата. Водач " изгоря " и в Пазарджишко, а през днешния ден без кола остана и пловдивчанин.

57-годишен водач от Варвара бе тестван с дрегер, при което уредът отчел 1.43 промила централизация на алкохол. Леката кола, която е негова благосъстоятелност е конфискувана, а той арестуван в ареста на период от 24 часа.

С измененията в Наказателния кодекс страната прави следващ опит да завоюва борбата с войната по пътищата. Като сюжетите, при които се стига до конфискация на автомобила.

Първият е, в случай че се кара с над 1.2 промила алкохол, за което се поставят също 1 до 3 години затвор и санкция от 200 до 1000 лв.. Вторият е, в случай че водачът към този момент е осъждан за шофиране след приложимост на алкохол - при наново нарушаване с над 0.5 промила се лишава автомобилът, и се постановат от 1 до 5 години затвор, и от 500 до 1500 лв. санкция.

Ако се ръководи автомобил след приложимост на " наркотични субстанции или техни аналози ", наказванията са конфискация, 1 до 3 години затвор и от 500 до 1500 лв. санкция.

При рецидив наказването е конфискация, 1 до 5 години затвор и санкция от 500 до 1500 лв.. Ако нарушителят не е притежател на управляемия автомобил, може да заплати равностойността му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР